Review | By Robert Muis / Gonzo (circus)
Robert Schwarz | DOUBLE NEGATIVE
De Oostenrijker Robert Schwarz heeft, naast heel wat ander werk, een aantal jaren geleden het album The Scale of Things bij Gruenrekorder uitgebracht. Het album ging uit van natuuropnamen, die Schwarz mengde met (modulaire) synthesizerklanken, zonder herkenbaarheid of structuur na te streven. Op Double Negative dat het onvolprezen Gruenrekorder nu uitbrengt, zet Schwarz zijn werkwijze voort, al is dit album iets abstracter te noemen. Field recordings, gemaakt op locaties als Wonder Valley, Yangshuo, Fiskars, Palawan en Sandouping, zijn soms duidelijk herkenbaar (wind, water, vogels). Net zoals de synthesizerklanken regelmatig duidelijk zijn aan te wijzen. Maar met grote regelmaat kan er verwarring optreden: ‘gevonden’ geluiden en elektronisch gecreëerde geluiden komen dicht bij elkaar. []

Bookmark and Share