Review | By Robert Muis / Gonzo (circus)
Willem Sannen | Brussel Noord
Tussen 2012 en 2015 woonde Willem Sannen in het noordelijke gebied tegen het centrum, nabij het station Brussel-Noord. Het gebied wordt gedomineerd door, naast het Noordstation, kantoren, hoteltorens en een overwegend functionele stedelijke uitleg. In die periode maakte hij op verschillende plekken geluidsopnamen, die Sannen heeft verwerkt tot een kort album. Hij biedt ons beslist geen rechttoe rechtaan field recordings; de vaak herleidbare geluiden zijn onderling en met bewerkte opnemen gecombineerd. Openingsnummer ‘Apartment’ begint al met vervormde stemgeluiden (een radio?), gevolgd door vage buitengeluiden, dan sleutels, sloten, deuren, een lift. Het daaropvolgende ‘Commuters’ begint met het geluid van een stromende douche, waar langzaam het geluid van forensenstromen uit naar voren dringt – waarbij de diepte prachtig hoorbaar is. []

Bookmark and Share